„A tengerek urai- Kalóz projekt”

Szerző: ovititkar

2022.04.08.

Március hónapban a Víz Világnapjához kapcsolódó „Kalóz projekt” keretében tovább bővítettük a gyermekek ismereteit a víz témakörében. Laptopon vízzel, kalózokkal kapcsolatos, képeket és PowerPoint összeállítást nézegettünk.

A csoportszoba igazi kalózhajóvá alakult, különböző elemekből hajót készítettünk, kalózkonyhát működtettünk, volt ”játékterem”, kalóz-iskola, olvasószoba és könyvtár térképekkel-és ismeretterjesztő könyvekkel. Természetesen a kalózokról készült portrék, a kihalászott palack posták, összegyűjtött „kincsek” is helyet kaptak a csoportban, ahol az együtt alkotott „kalóz szabályok” szerint folyt a mindennapi élet.

Különböző feladatokat kellett megoldani egyénileg és csapatban is. A projekt keretében lehetőség volt az asszertív kommunikáción belül különböző konfliktushelyzetek megoldási módjainak gyakorlására. Nagyon kedvelt játék volt a „Keresd a zoknit”, és a „Hullámjáték”, melyek a szociális kompetenciák mellett a térirányok, a figyelem fejlesztését segítették. Hulladék anyagból, Clics építő elemekből barkácsoltak kalózhajókat, amire nagyon vigyáztak, minden nap játszottak vele.

A „kis kalózok” megfigyeléseket végeztek a vízzel, titkos térképeket tanulmányoztak, tanultak az édes-sós vizek, tengerek növény-és állatvilágról. Megismerkedtek a Földünkön található óceánokkal, tengerekkel, a sziget fogalmával. Ügyességi versenyeket, tudáspróbát is rendeztünk és a feladatok végrehajtásáért kalóz pénzt kaptak és gyűjtöttek gyerekek. A helyes viselkedési és magatartási formákat különböző játékokon keresztül gyakoroltuk: sakk, térkép kirakó, kincskereső játék.

 

Magyar Éva mesterpedagógus

Talán ezek a cikkek is tetszenek

Akikre büszkék vagyunk

Akikre büszkék vagyunk

A Poppe + Potthoff Hungária Kft. által negyedik alkalommal meghirdetett „Mentsd meg a madarakat! Óvd a természetet!...

Kapcsolat

Nyitvatartás rendje: Hétfőtől péntekig 5:00-tól 17:00 óráig

Óvodavezető-helyettes: Magyar Éva

8400 Ajka, Béke u. 6/A

+36 88/508-140

hetszinviragajka@gmail.com

Kapcsolódó oldalak

Ajka Városi Óvoda

Vizikék Óvoda

Katica Óvoda

Zöldikék Óvoda

Patakparti Óvoda

Szivárvány Óvoda

Szeretettel várjuk óvodánkban!