Mackó hét a Hétszínvirág óvodában

Szerző: ovititkar

2022.03.21.

„Kibújás vagy bebújás?”

A gyermekek körében nagyon kedvelt jeles nap, a mackó nap. Óvodánk valamennyi csoportjában február első hetének témáját a macik köré tervezték az óvodapedagógusok. A csoportok maci barlanggá alakultak át, a gyerekek pedig kis mackókká.

Február 1-én, kedden érdeklődve fürkésztük az eget, hiszen a népi jóslás szerint, ha a mackó meglátja az árnyékát, vagyis borús, szürke idő van, akkor kibújik, és a tél elköszönőben van.  Viszont, ha süt a nap akkor még visszabújik, mert még nincs vége a télnek. Délelőtt kisütött a nap, dél körül viszont borús, felhős lett az idő, így a gyerekekkel közösen megállapítottuk, hogy bizony nehéz döntés ez a mackónak.

Készítettünk mackó italt, aszalunk gyümölcsöket, kóstolunk mézet. A gyerekek megismertek néhány medvefajtát, azok élőhelyeit. Volt versíró verseny, bábelőadás, bábkészítés, arcfestés. Megnyíltak a Mackó konyhák is. Az otthonról hozott mackókból kiállítást rendeztünk, a könyveket pedig a Mackó könyvtárból lehetett kölcsön venni. Dalokat, verseket, mondókákat mondtunk, mackó táncot jártunk, mackó álarcot készítettünk.

Ellátogattunk a városi Mackó kiállításra és a Dörmi maci rajzpályázatra is készültek alkotások. Büszkeséggel töltött el minket, hogy 7 fő óvodásunk alkotása elnyerte a zsűri tetszését, melyet értékes ajándékkal jutalmaztak.

Búzavirág csoport: Heck Csenge, Balogh Donát, Perger Zsófia, Jank Florencia, Harangvirág csoport: Tornavölgyi Dániel, Horváth Emili Korina
Napraforgó csoport: Németh-Bakonyi Emma Róza

 

 

  Magyar Éva
mesterpedagógus

Talán ezek a cikkek is tetszenek

Akikre büszkék vagyunk

Akikre büszkék vagyunk

A Poppe + Potthoff Hungária Kft. által negyedik alkalommal meghirdetett „Mentsd meg a madarakat! Óvd a természetet!...

Kapcsolat

Nyitvatartás rendje: Hétfőtől péntekig 5:00-tól 17:00 óráig

Óvodavezető-helyettes: Magyar Éva

8400 Ajka, Béke u. 6/A

+36 88/508-140

hetszinviragajka@gmail.com

Kapcsolódó oldalak

Ajka Városi Óvoda

Vizikék Óvoda

Katica Óvoda

Zöldikék Óvoda

Patakparti Óvoda

Szivárvány Óvoda

Szeretettel várjuk óvodánkban!