Tehetségpont

A Vizikék Óvoda 2016 nyarán pályázatot nyújtott be, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács illetékes bizottságágának. Működési kérelmünket elfogadták és Regisztrált Tehetségpont lettünk, „Ép testben ép lélek” címmel.

“Ép testben ép lélek”

A Tehetségműhelyek vezetői képesítéssel rendelkező szakemberek: úszóoktató, fejlesztő pedagógus, mozgásfejlesztő óvodapedagógus, gyógytestnevelő. 

A műhelyvezetők nevet és logót választottak tehetségfejlesztő csoportjaiknak.

A munka egy előre összeállított és átbeszélt szempontsor alapján kezdődik meg a mozgásban tehetséges 5-6-7 éves gyerekek beválasztásával a műhelyekbe, műhelyenként 10-15 fő.

Folyamatos kommunikáció

A kiválasztott gyerekek szüleinek szülői értekezleten mutatjuk be a tehetségpontot és az ennek keretében működő Gumimaci- és  Ficánkoló Tehetségműhelyeket. Ismertetjük az éves szakmai tervet.

Beszélünk a tehetségekről általában és a műhelyben folyó munkáról, elérhető célokról, feladatokról. A tehetségműhelybe járó gyermekek rendszeresen számot adnak fejődésükről, tudásukról, kiemelkedő képességeikről a különböző vetélkedőkön és városi rendezvényeken. Pl.: Sportfesztivál, Dió ünnep, városrészek karácsonya, Óvárosi karácsony, Idősek Otthona által szervezett ünnepek.

Az óvodapedagógusok, szülők és a műhelyvezetők között folyamatos a kommunikáció és a kapcsolattartás a gyermekek fejlődéséről, az elért eredményekről, az aktuális helyzetről.

Gumimaci

A Gumimaci Tehetségműhelyben az ügyességi-, gyorsasági-, verseny- és labdajátékokban kiemelkedő mozgással rendelkező gyermekek vannak, velük szakképzett mozgásfejesztő, gyógytestnevelő óvodapedagógusok foglakoznak. További részletek

Ficánkoló

A Ficánkoló Tehetségműhelybe a vízbiztonságot már megszerzett, a Vizikék óvodában a vízhezszoktatások alkalmával tapasztalt, a siklást már ismerő, az úszás alapjai iránt érdeklődő gyermekek járnak. A gyermekekkel szakképzett úszóoktató  foglalkozik. További részletek

Sporttehetségek

A Tehetségműhelyekbe járó gyermekek rendszeresen jó eredményeket érnek el az óvodások részére megrendezésre kerülő városi Sportfesztiválon, az Ajka Városi Óvoda részére meghirdetett Vizivetélkedőn. Büszkén és örömmel vesznek részt a tevékenységekben, a mozgásos játékokban, feladatokban és mutatják be tudásukat szüleiknek és alkalom adtán a város lakóinak.

Az óvodai tehetséggondozásban résztvevő gyermekek többsége az általános iskola tehetségosztályaiban, sporttagozaton, a városi úszóegyesületekben, futtball, kézilabda, jégkorong és aerobik edzéseken folytatja tovább tanulmányait.

Kapcsolat

Nyitvatartás rendje: hétfőtől péntekig 5:00-tól 17:00 óráig

Óvodavezető-helyettes: Dr. Balatinczné Németh Mónika

8400 Ajka, Sport u. 10

Telefon: +36 88/510-770

vizikekajka@gmail.com

Kapcsolódó oldalaink

Ajka Városi Óvoda

Hétszínvirág Óvoda

Katica Óvoda

Zöldikék Óvoda

Patakparti Óvoda

Szivárvány Óvoda

Szeretettel várjuk óvodánkban!