Médiapedagógia a nevelőmunkában

Szerző: ovititkar

2021.12.01.

„Ez tetszett nekem”
Online szakmai nap

Az Ajka Városi Óvoda 2021.11.25-én, online szakmai napot tartott, mely a MOPED program alkalmazása iránt érdeklődő óvodapedagógusokat célozta meg. A MOPED, egy gyermekeket célzó médiaértés fejlesztést támogató foglalkozás-sorozat, mely 6-6 foglalkozásból álló programot kínál három korosztálynak. A programok egymásra épülnek, de egységenként önállóan is megvalósíthatóak.

A szakmai nap fő célkitűzése volt bemutatni, hogyan valósulnak meg a gyakorlatban a médiaélmények feldolgozása, az egyes tevékenységek hogyan segítik az óvodai nevelés céljának elérését. A program alkalmazása hozzájárul a pedagógus szerep megújításához, a korszerű pedagógiai módszerekre építve.

A résztvevőket Magyar Éva mesterpedagógus, bázisintézményi koordinátor köszöntötte, majd röviden bemutatta az Ajka Városi Óvodát, mely a település hat óvodáját egyesítő intézmény. Kiemelte a „tudás-érték” elv érvényesülését a szakképzettség területén. Beszél tarról, hogy az innovációra nyitott, kimagasló szakmai – módszertani tudással rendelkező nevelőtestület tagjai folyamatosan keresik az újszerű pedagógiai eljárásokat, technikákat, lehetőségeket, melyek segítik a gyermekek képességfejlesztését, tehetséggondozását.

Ezt követte Pethő Anita óvodavezető helyettes prezentációja, melyben a Patakparti Óvoda jellegzetességeiről, speciális nevelési területeiről kaptak képet a szakmai nap részt vevői.

A MOPED programot Bartáné Schenek Katalin óvodapedagógus ismertette, kitért egyes elemeire, megvalósításának folyamatára, megosztotta saját tapasztalatait is az érdeklődőkkel. A prezentáció a program elméletét mutatta be, a 20 perces kis videófelvétel pedig a gyakorlatban történő megvalósulást.

 

 

                                                           Magyar Éva mesterpedagógus

                                                            bázisintézményi koordinátor

Talán ezek a cikkek is tetszenek

Akikre büszkék vagyunk

Akikre büszkék vagyunk

A Poppe + Potthoff Hungária Kft. által negyedik alkalommal meghirdetett „Mentsd meg a madarakat! Óvd a természetet!...

„A tengerek urai- Kalóz projekt”

„A tengerek urai- Kalóz projekt”

Március hónapban a Víz Világnapjához kapcsolódó „Kalóz projekt” keretében tovább bővítettük a gyermekek ismereteit a...

Kapcsolat

Nyitvatartás rendje: Hétfőtől péntekig 5:00-tól 17:00 óráig

Óvodavezető-helyettes: Magyar Éva

8400 Ajka, Béke u. 6/A

+36 88/508-140

hetszinviragajka@gmail.com

Kapcsolódó oldalak

Ajka Városi Óvoda

Vizikék Óvoda

Katica Óvoda

Zöldikék Óvoda

Patakparti Óvoda

Szivárvány Óvoda

Szeretettel várjuk óvodánkban!