Október jeles napjai

Szerző: ovititkar

2021.10.26.

 

Október Jeles napjai

A Kézmosás Világnapjához kapcsolódó tevékenységek új élményhez juttatták a gyerekeket. Érdeklődve hallgatták a „jó és rossz” bacilusokról való ismereteket, figyelemmel „tanulmányozták” a kenyérszeleten tapasztalható változásokat, érdeklődve nézték a különböző bacilusokat bemutató PowerPoint vetítést. Gyakoroltuk az alapos és helyes kézmosás technikáját, jobban odafigyeltek és figyelmeztették társaikat az alapos kézmosásra. Ez alatt az időszak alatt “mosdótündérek” segítették és ellenőrizték a kézmosást.
A csoportban kis laboratóriumokat rendeztünk be, orvosi rendelőt, gyógyszertárat, nyitottunk. Kedvelt délelőtti játék tevékenység volt a „baciluskereső”, ahol a csoportszoba különböző helyeire elbújó „bacilusokat” kellett megkeresni. A projekt zárónapján, játékos úton kooperatív technikával, 3 csapattal dolgoztuk fel és rendszereztük a témában megszerzett ismereteket.

 

 

 

 

 

 

Október második felében a festészet történetéről az őskortól napjainkig beszélgettünk. Híres magyar festők képeit, alkotásait nézegettük a művészeti könyvekben. Ellátogattunk az „Ajka az én városom” kiállításra is, ahol örömmel fedezték fel a saját alkotásaikat.

Talán ezek a cikkek is tetszenek

Akikre büszkék vagyunk

Akikre büszkék vagyunk

A Poppe + Potthoff Hungária Kft. által negyedik alkalommal meghirdetett „Mentsd meg a madarakat! Óvd a természetet!...

Kapcsolat

Nyitvatartás rendje: Hétfőtől péntekig 5:00-tól 17:00 óráig

Óvodavezető-helyettes: Magyar Éva

8400 Ajka, Béke u. 6/A

+36 88/508-140

hetszinviragajka@gmail.com

Kapcsolódó oldalak

Ajka Városi Óvoda

Vizikék Óvoda

Katica Óvoda

Zöldikék Óvoda

Patakparti Óvoda

Szivárvány Óvoda

Szeretettel várjuk óvodánkban!