KÖSZÖNET A PAPÍRGYŰJTÉSÉRT!

2021.05.27.

KÖSZÖNET A PAPÍRGYŰJTÉSÉRT!

Örökös Zöld Óvodaként kiemelt feladatunk környezetünk védelme, óvása. Csoportjainkban hagyomány a papírral való takarékoskodás, a szelektív hulladékgyűjtés. Ennek érdekében külön gyűjtjük a papírhulladékot, nem dobjuk ki azt a papírt, amiből még barkácsolni lehet, melynek a hátuljára még rajzolni lehet.

Minden nevelési évben kétszer, ősszel és tavasszal is átélhetjük a papírgyűjtés izgalmait. Vajon most mennyi fa életét tudjuk megmenteni?A papírgyűjtés célját mindig megbeszéljük a gyermekekkel, mely nem más, mint a fák megmentése az erdőben és annak tudatosítása, hogy ezzel nagy mennyiségű víz és energia pazarlását előzhetjük meg. Kb. 60 kg papírral egy fát kímélhetünk meg a kivágástól.

A tavaszi fordulóban, a családoknak köszönhetően 2960 kg papír gyűlt össze. A gyűjtés eredményét évek óta a megmentett fák számával értékeljük, így a tavaszi gyűjtés során 49 fa életét tudtuk megmenteni. A papírgyűjtésből befolyt összeget a csoportok környezetük szépítésére használják fel. A papírgyűjtés eredményét az óvodai faliújságon tüntetjük fel, megmentett fák száma. Ezzel is azt szeretnénk tudatosítani a gyerekekben, hogy milyen nagyszerű dolgot cselekedtek és milyen sokat tehetnek ők is környezetükért.

A Hétszínvirág Óvoda Alkalmazotti Közössége nevében köszönöm, hogy aktívan bekapcsolódtak a tavaszi szelektív hulladékgyűjtésbe és ezzel is segítették környezeti nevelőmunkánkat.

Magyar Éva óvodavezető helyettes

Talán ezek a cikkek is tetszenek

Akikre büszkék vagyunk

Akikre büszkék vagyunk

A Poppe + Potthoff Hungária Kft. által negyedik alkalommal meghirdetett „Mentsd meg a madarakat! Óvd a természetet!...

„A tengerek urai- Kalóz projekt”

„A tengerek urai- Kalóz projekt”

Március hónapban a Víz Világnapjához kapcsolódó „Kalóz projekt” keretében tovább bővítettük a gyermekek ismereteit a...

Kapcsolat

Nyitvatartás rendje: Hétfőtől péntekig 5:00-tól 17:00 óráig

Óvodavezető-helyettes: Magyar Éva

8400 Ajka, Béke u. 6/A

+36 88/508-140

hetszinviragajka@gmail.com

Kapcsolódó oldalak

Ajka Városi Óvoda

Vizikék Óvoda

Katica Óvoda

Zöldikék Óvoda

Patakparti Óvoda

Szivárvány Óvoda

Szeretettel várjuk óvodánkban!