„December, december a világ csilingel…”

2021.02.11.

A decemberi tevékenységek, játékok a téli ünnepkör köré épültek a csoportban. Sok tennivalót adott a Mikulásra és a Karácsonyra való készülődés. A Mikulás postaládájába folyamatosan kerültek levelek a gyermekek szebbnél szebb rajzokat küldtek neki.

A közös beszélgetések, játékok során tovább erősödtek a baráti kapcsolatok, az együtt átélt élmények az érzelmi intelligencia fejlődését is segítették. A csoportszoba ünnepi díszítésbe a gyerekek is bekapcsolódtak. Az adventi készülődés során gyakoroltuk az udvariassági szokásokat, beszélgettünk a családról, örömszerzésről, meglepetésekről. Gyakran játszottunk olyan drámajátékokat, melyek a segítőkészséget, empátiát, együttérzést alakítását segítették. Az ünnepkörhöz kapcsolódó mesék, mondókák, versek is ezeket a kompetenciákat erősítették. Tapasztalatot szereztek a mézeskalács sütemény elkészítése, gyúrása, szaggatása során. Megismerték a fűszernövények nevét, illatát, formáját. A Luca búza ültetésébe bekapcsolódtak, naponta figyelték a növény fejlődését, növekedését, megismerték a hozzá kapcsolódó szokásokat. Az ünnepre való ráhangolódást segítette a karácsonyi dalok hallgatása, a téli hangulatot idéző hangszerek megismerése, kipróbálása.

Mindennap legalább egy órát tartózkodtunk a friss levegőn, heti egy alkalommal sétát tettünk az óvoda környékén. Megnéztük az Agóra téren felállított betlehemet, megfigyeltük az ünnepre való készülődést a városban.

December 16-án került sor az óvodai karácsonyi ünnepségre. Az idei évben nem tartottunk közös óvodai karácsonyi ünnepséget. A csoportok külön – külön énekeltek, verseltek, a feldíszített fa körül.

Nagy várakozással és izgalommal bontották ki a csoport karácsonyra kapott ajándékokkal teli dobozokat.

Magyar Éva

Mesterpedagógus

Talán ezek a cikkek is tetszenek

Akikre büszkék vagyunk

Akikre büszkék vagyunk

A Poppe + Potthoff Hungária Kft. által negyedik alkalommal meghirdetett „Mentsd meg a madarakat! Óvd a természetet!...

„A tengerek urai- Kalóz projekt”

„A tengerek urai- Kalóz projekt”

Március hónapban a Víz Világnapjához kapcsolódó „Kalóz projekt” keretében tovább bővítettük a gyermekek ismereteit a...

Kapcsolat

Nyitvatartás rendje: Hétfőtől péntekig 5:00-tól 17:00 óráig

Óvodavezető-helyettes: Magyar Éva

8400 Ajka, Béke u. 6/A

+36 88/508-140

hetszinviragajka@gmail.com

Kapcsolódó oldalak

Ajka Városi Óvoda

Vizikék Óvoda

Katica Óvoda

Zöldikék Óvoda

Patakparti Óvoda

Szivárvány Óvoda

Szeretettel várjuk óvodánkban!