Szerző: ovititkar

2022.11.28.

„Őszi Családi Napok” a Hétszínvirág Óvodában

 

A Hétszínvirág óvoda alkalmazotti közössége változatos és sokszínű programokat kínált a szülőknek 2022. október 1 és november 30 közötti időszakban. Az „Őszi Családi Napok” program sorozattal célunk volt a családokkal való szorosabb együttműködés alakítása, a jó partneri kapcsolat erősítése.

A 2022. szeptember 29-én megrendezésre került „Miháynapi” játszódélután és vásár célja a hagyományőrzésen túl a közös önfeledt játék, a különböző népi játékok kipróbálása volt. Az rendezvényt az óvoda „Pergő-Forgó” néptánc tehetség műhelybe járó gyermekek nyitották meg, Fülöpné Kápli Katalin műhelyvezető irányításával. Vidám műsorukkal megalapozták a délután jó hangulatát.

              

A Zene Világnapjához kapcsolódva közös éneklésre és zenélésre hívtuk a családokat.  2022.október 06-án. „Az ezerarcú muzsika” napján több család is bemutatta ének és zenei tudását. A „Csilingelő dallamok” tehetségműhely vezetője, Mizeri Krisztina által szervezett programon lehetőség volt a családi zenekarok bemutatkozása mellett közös daltanulásra és a különböző hangszerek kipróbálásra is.

                       

Több éve hagyomány már, hogy kis ünnepséggel köszöntjük az óvodába lépő kicsiket. A „Hétszínvirág napra” 2022. október 13-án került sor. A nagyobbak ezen a napot énekkel, versekkel, „hétszínvirág” ajándékkal kedveskednek az új óvodásoknak, melyre a szülőket is meghívtuk.

Örökös Zöld Óvodaként fontosnak tartjuk a környezetünk védelmét, a szelektív hulladékgyűjtés szemlélet módjának alakítását. Az őszi papírgyűjtés alkalmával 26 fa életét sikerült „megmentenünk” a családok segítségével.

Az őszi Családi Napok program sorozat a Márton napi alkotódélutánnal és lámpás felvonulással zártuk 2022.október 10-én. A csoportokban a szülőkkel együtt barkácsoltak a gyermekek, beszélgettek a Márton naphoz fűződő hagyományokról. Természetesen a szokásokat megtartva zsíros kenyér és forró tea is várta a részt vevőket. A napot lámpás felvonulás zárta.

           

 

 

                                                                            Magyar Éva
mesterpedagógus
óvodavezető helyettes

Talán ezek a cikkek is tetszenek

Iskolalátogatás az Ajkai Eötvös Loránd – Kossuth Lajos Általános Iskolában Az Ajka Városi Óvoda óvodapedagógusai...

„Tündérkert” a Hétszínvirág óvodában Pedagógiai Programunkban kiemelt helyen szerepel a környezet védelme, a...

Október a Búzavirág csoportban

Október a Búzavirág csoportban

Októberben az Állatok Világnapjához kapcsoló tevékenységek kerültek előtérbe, állatokhoz kapcsolódó játékokat...

Kapcsolat

Nyitvatartás rendje: Hétfőtől péntekig 5:00-tól 17:00 óráig

Óvodavezető-helyettes: Magyar Éva

8400 Ajka, Béke u. 6/A

+36 88/508-140

hetszinviragajka@gmail.com

Kapcsolódó oldalak

Ajka Városi Óvoda

Vizikék Óvoda

Katica Óvoda

Zöldikék Óvoda

Patakparti Óvoda

Szivárvány Óvoda

Szeretettel várjuk óvodánkban!