Újabb sikeres bázisintézmény szakmai nap az Ajka Város Óvodában

Az Ajka Városi Óvoda, mint az Oktatási Hivatal Bázisintézménye harmadik alkalommal tartott online szakmai napot. „Tehetséggondozás a mozgás területén” téma iránt érdeklődő óvodapedagógusokat célozta meg a 2022.02.24-én megrendezésre kerülő bázis intézményi nap. Az „Ép testben ép lélek” Regisztrált Tehetségpont, Gumimaci Tehetségműhelyében folyó munka elméleti bemutatása mellett fő célkitűzésünk volt megmutatni, hogyan valósul meg a gyakorlatban a kiemelkedő mozgású, sportban tehetséges gyermekek gondozása, fejlesztése. A program alkalmazása hozzájárul a pedagógus szerep megújításához, a korszerű pedagógiai módszerekre építve.

A résztvevőket Magyar Éva mesterpedagógus, bázisintézményi koordinátor köszöntötte, majd röviden bemutatta az Ajka Városi Óvodát, mely a település hat óvodáját egyesítő intézmény. Kiemelte a tehetséggondozás érvényesülését a nevelőmunkában. Szó volt arról, hogy a tehetséggondozás a mindennapokban és a tehetségműhelyekben is jelen van.

Ezt követte Dr. Balatinczné Németh Mónika óvodavezető helyettes prezentációja, melyben a Vizikék Óvoda jellegzetességeiről, speciális nevelési területeiről, a tehetséggondozás módjáról kaptak képet a szakmai nap részt vevői.

A továbbiakban Csonkáné Krützner Márta óvodapedagógus tehetségműhely vezető előadása volt hallható. Kiemelte, hogy a labdának fejlesztő, tanító, varázslatos hatása van. A mozgásában tehetséges gyermekeknél a labdás mozgásfejlesztés során nagyon gyorsan kiderül, kinek, milyen érzéke, tehetsége van a labdás sportokhoz. A labda, mint vonzó tárgy határozottan sikeres eszköz, ha szeretnénk a gyermek figyelmét hosszabb ideig fenntartani.  A prezentáció után a 27 perces kis videófelvétel, ennek a gyakorlatban történő megvalósulását mutatta be.

A szakmai napra becsatlakozó kollégáknak lehetőséget adtunk kérdezni, hozzászólni, vélemény nyilvánítani. Az eredményességet mérő kérdőívek visszajelzései alapján is elmondható, hogy a szakmai nap sikeres és tartalmas volt.

 

                                                                       Magyar Éva mesterpedagógus

   bázisintézményi koordinátor

Óvodás

Ovis csoport

Óvoda

Óvodapedagógus

Lépjünk kapcsolatba!

Címünk: 8400 Ajka, Béke u. 6/A

Telefon: (06) 88/508-140

Email: ovodaajka@gmail.com

Óvodai ügyintézés: H-P: 8:00 - 16:00 óráig