„Huszárpróba” az Ajka Városi Óvoda „jó gyakorlatának” bemutatása

2021.03.19.

Az Ajka Városi Óvoda 4 éve az Oktatási Hivatal Bázis Intézménye, így lehetőségünk adódik „jó gyakorlataink”, innovációink bemutatására, átadására. Fontosnak tartjuk a „tudás – érték” elv érvényesülését.

Innovációra nyitott, professzionális szakmai és módszertani felkészültséggel rendelkező óvodapedagógusaink a helyi igényekre épülő, kulcskompetenciákat fejlesztő Pedagógiai Programunk céljait, alapelveit figyelembe véve, folyamatosan keresik azokat az újszerű szakmai-módszertani eljárásokat, technikákat, lehetőségeket, melyek segítik a gyermekek eltérő képességeinek, tehetségének kibontakoztatását. Óvodáinkban biztosított az alkotó légkör, az óvodapedagógusok módszertani szabadságukkal élve a gyermekek érdekeit szolgálva fejlesztették és folyamatosan fejlesztik tudásukat. Innovációs tevékenységünket 25 újítás kidolgozása is jelzi.

„Jó gyakorlataink” kidolgozásában, fontosnak éreztünk minden olyan törekvést, amely gazdagító változást eredményez a nevelési rendszerünkben, a gyermekek személyiségének alakulásában, az óvodapedagógusok szakmai fejlődésében és az óvoda sikeres működésében.

A 2021. március 9-én megtartott online szakmai napunkon bemutattuk, hogyan valósul meg a gyakorlatban, a pedagógusaink által kidolgozott Huszárpróba nevet viselő „jó gyakorlat“, hogyan ismerkednek meg a különböző játékos tevékenységek során a gyerekek, hazánk történelmével, népünk hagyományaival, kiemelten a március 15-hez kapcsolódó eseményekkel.

A jelenlévőket Magyar Éva mesterpedagógus, bázisintézményi koordinátor köszöntötte, majd röviden bemutatta az Ajka Városi Óvodát. Ezt követően Dr. Balatinczné Németh Mónika a Vizikék Óvoda óvodavezető helyettese beszélt az óvodában folyó szakmai munkáról. Csonkáné Krützner Márta prezentációjából az érdeklődő pedagógusok megismerhették „Huszárpróba” kidolgozásának hátterét, tartalmát. 24 perces videófelvételen mutattuk be, hogyan valósul meg a gyakorlatban a vegyes életkorú csoportokban a jó gyakorlat. Örömmel olvastuk a chat-falon történő pozitív visszajelzéseket és hallgattuk a Székesfehérvári POK munkatársának elismerő szavait.

Az eredményesség mérő kérdőíveket online formában szerkesztettük meg és küldtük ki a résztvevőknek, akik pozitív visszajelzéseket adtak.

Magyar Éva

mesterpedagógus

Bázisintézményi koordinátor

Óvodás

Ovis csoport

Óvoda

Óvodapedagógus

Lépjünk kapcsolatba!

Címünk: 8400 Ajka, Béke u. 6/A

Telefon: (06) 88/508-140

Email: ovodaajka@gmail.com

Óvodai ügyintézés: H-P: 8:00 - 16:00 óráig