Boldogságóra online szakmai nap

2022.06.08.

Az Ajka Városi Óvoda, mint az Oktatási Hivatal Bázisintézménye 2022.05.25-én tartotta online szakmai napját, mely a Boldogságóra alkalmazása iránt érdeklődő óvodapedagógusokat célozta meg. A szakmai nap fő célkitűzése volt bemutatni a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertanát és gyakorlati elemeit, melynek hatékonyságát az ELTE empirikus kutatásokkal igazolta.

A résztvevőket Magyar Éva mesterpedagógus, bázisintézményi koordinátor köszöntötte, majd röviden bemutatta az Ajka Városi Óvodát, mely a település hat óvodáját egyesítő intézmény. Kiemelte, hogy az innovációra nyitott, kimagasló szakmai – módszertani tudással rendelkező nevelőtestület tagjai folyamatosan keresik az újszerű pedagógiai eljárásokat, lehetőségeket, melyek segítik a gyermekek személyiségfejlődését, képességfejlesztését.

Ezt követte Pethő Anita óvodavezető helyettes prezentációja, melyben bemutatta a Patakparti Óvodában folyó nevelőmunkát.

Bali Mónika óvodapedagógus fényképekkel színesített előadásában kitért arra, hogy a Boldogságóra program hogyan hat a gyermekek személyiségfejlesztésére, a reális önismeret alakítására, egymás elfogadására, a különböző szituációs játékokkal, kreatív feladatokkal, dalokkal, mesével, drámajátékokkal. A program minden hónapban olyan témát jár körül, mely segíti és támogatja a gyerekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben, és a különböző feladatok, játékok lelki egészségüket is fejleszti. A program gyakorlatban történő alkalmazását 17 perces kis videón láthatták a szakmai nap résztvevői.

A szakmai nap zárásaként a kollégáknak lehetőséget adtunk kérdezni, hozzászólni, véleményt nyilvánítani.

 

Magyar Éva
óvodavezető helyettes, bázisintézményi koordinátor

Óvodás

Ovis csoport

Óvoda

Óvodapedagógus

Lépjünk kapcsolatba!

Címünk: 8400 Ajka, Béke u. 6/A

Telefon: (06) 88/508-140

Email: ovodaajka@gmail.com

Óvodai ügyintézés: H-P: 8:00 - 16:00 óráig